söndag 27 januari 2013

Kommentar till mitt spottinlägg

Pratade med lite olika pålitliga människor* om det där med att spotta igår, och landade ner i följande: att spotta kan självklart vara nödvändigt ibland. Tillfällen när nöden inte har någon lag. Då gör man det bästa av situationen. Och det bästa av situationen brukar inbegripa "bakom ett hörn".

Det är inte det jag pratar om. Det som är snaskigt är att göra det ogenerat.

Att kunna kontrollera spottandet och ändå välja att göra det offentligt är ungefär som att plötsligt på väg hem från ICA komma på att man är lite kissnödig, och utan vidare krusiduller sätta sig på trottoaren bredvid cyklar och uppbundna hundar och göra det man ska, istället för att vänta tills man kommer hem. Eller att ogenerat lägga en brakare vid sitt skrivbord på kontoret istället för att gå in på toaletten. Och det hoppas jag att alla kan hålla med om inte är OK?

*Varav den ena berättade om hur hon närmast gråtandes fått skura ansiktet med tvål i en halvtimme efter att en fullkomligt vidrig person utan vare sig vett, etikett eller tanke på någon annan än sig själv snutit sig över axeln och sprayat hela Den Pålitliga Personens ansikte fullt med snor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
UA-15346828