tisdag 10 februari 2015

Rwanda, part 4

Måndag: Alltså det där med gorillor... När vi var lediga i helgen gjorde vi en utflykt för att titta på bergsgorillorna.

Sammanfattningsvis är de sjukt söta. Det krävdes mycket ansträngning för att inte klappa dem, och ännu mer ansträngning för att inte kidnappa en liten en. Så mycket fluff! Sjukt mäktigt att få stå bara ett par meter ifrån 14 av världens 800 sista gorillor. Och roligt att få ta Dagens selfie med en silverback.

Tack och lov böjd trekkingen i regnskogen inte på några möten med varken svarta mambor (som mamma varnat för) eller tarantellor (som jag bävat inför). Inte heller blev vi jagade av bufflar, vilket våra vakter nog var glada över. Däremot skrämde vi slag på en stackars antilop, som inte alls ville hänga med 8 turister.

Allt som allt en fin promenad 300 meter upp, till 2800 meter, och en väldigt hal promenad ner, till 2500 meter, eftersom regnskogen gjorde skäl för sitt namn när vi var på väg tillbaks.

Alla som redan stödjer de utrotningshotade gorillorna genom WWF eller liknande: fortsätt! Alla ni som inte gör det: börja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
UA-15346828