onsdag 4 februari 2015

Kenya revsited, part 2

Måndag:

Igår hade vi en ledig dag så vi mjukstsrtade med att åka till Nairobi National Park. Vi såg tyvärr inte så mycket spännande utöver två bufflar. De övriga i the big five uteblev. Väldigt många zebror, giraffer och antiloper av diverse slag däremot, vilket såklart är mysigt. (Det måste kännas deppigt att vara klövdjur på savannen. Inte nog med att du riskerar att bli uppäten varje dag; dessutom är du relativt ointressant i turisternas ögon om du inte tillhör någon av de första 10 exemplaren av just din art.)

Däremot såg vi ett annat gäng som spanade ut på ett fält där de just sett lejon,  så vi kan med säkerhet säga att vi sett ett fält där det var lejon. Känns bra!

Idag flög vi till till Eldoret i ett litet skraltigt plan samtidigt som jag läste slutet av den inte då uppmuntrande boken Lilla Smycket, vilket tillsammans generade lagom mycket dödsångest.

Nu har vi just kommit tillbaks från indisk middag och ska snart knoppa. Ingen magsjuka och inga läskiga djur än,  peppar peppar (men hey, indiskt: dåligt track record. Kenya: riktigt dåligt track record).

Fördelen med händelserika resor är att det känns som att tiden går väldigt långsamt - skulle säga att vi varit här betydligt merän 1,5 dygn.

Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
UA-15346828